Институтът по математика и информатика на БАН ще накаже служител, защитил

...
Институтът по математика и информатика на БАН ще накаже служител, защитил
Коментари Харесай

БАН наказва служител, обявил нарязаното момиче за шафрантия

Институтът по математика и информатика на Българска академия на науките ще накаже чиновник, защитил насилника от Стара Загора, който обезобрази 18-годишно момиче. От известие на научния институт не излиза наяве какво ще е наказването. Пише, че това са " административни ограничения ", съобщи OFFnews.bg.

В понеделник от института разгласиха позиция, в която се разграничават от изказаното от служителя си Радослав Марков.

Причината са думи на Марков, че " шафрантията може да върви, дето желае (...), а аз мога единствено да клатя глава недоволно в профил ". Марков е разгласил няколко нецензурни мнения, свързани със случилото се. Според служителя " и смъртно наказване да дадат, някоя прекалила ще дава фира ".

В други мнения Радослав Марков написа, че има метод потърпевшата " да почне да съжалява, че се е родила ".



Впоследствие от Института по математика и информатика към Българска академия на науките обясниха, че оповестеното от служителя мнение е в цялостно несъгласие с политиката и публичната роля на Института.

" Намираме всяка форма на експанзия – вербална, психическа и физическа – за извънредно неприемлива и в прорез с общоприетите правила на държание и със законите на Република България. Всяка изказана поддръжка или утвърждение на сходни прояви на експанзия са несъвместими с разбиранията ни за цивилизовани човешки връзки, които се основават на взаимно почитание и приемливост ", изясняват оттова.

Става ясно и че управителните органи на ИМИ–БАН ще подхващат административни ограничения против Радослав Марков, чиито изявления уронват престижа и положителното име на Института по математика и информатика.

От Института по математика на БАН обясниха, че изследват какви са опциите за административни санкции и когато бъде взето решение, ще има нова позиция. 

Стана ясно и че Марков е изтрил мненията си. 

В събота чиновник на " Мини Марица-Изток " ЕАД бе отхвърлен, откакто обществено отбрани нападателя от Стара Загора и заплаши подкрепящите жертвата с думите: " Ке ви убием всички от пердах ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР